ברלין היא עיר עם היסטוריה עשירה מאוד ויש בה המון אטרקציות תיירותיות. מעבר למוזיאונים הרבים, למבנים המרשימים, לגנים המטופחים ולשדרות הרחבות יש בה המון דברים לעשות. גם אם תעברו לברלין לחודש לא תספיקו לבקר בכל האטרקציות המעניינות של העיר.
בגלל שברלין כל כך עשירה באטרקציות כדאי שתתמקדו במה שמעניין אתכם ותמקדו את החופשה שלכם סביב זה, אם אתם מתעניינים בהיסטוריה של המאה ה-20 אז ברלין היא בהחלט אחד המקומות המרכזיים שעיצבו את המאה הזו. מבחינת מוזיקה, ברלין היא אחת הערים שבהם תוכלו לחוות זרמים שונים של מוזיקה החל ממוזיקה קלאסית באולמות קונצרטים מפוארים ועד רייבים של טכנו במרתפים חשוכים כשאתם מפוצצים מאמדי.
בעמוד הזה תמצאו רשימה חלקית של האטרקציות בברלין, אם נתקלתם במשהו שלא מופיע ואתם מעוניינים לשתף אותנו אז אתם מוזמנים לפנות אלינו או להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו: ברלין – טיפים ועצות למטיילים ולחלוק את המידע עם שאר החברים בקבוצה.
מלונות בברלין
יש המון מלונות בברלין והם מתאימים לכל כיס. מצאו לכם את המלון שיתאים לחופשה שלכם בברלין ותוכלו לחוות את העיר הזו לעומק. בחירה של מלון מותאם עבורכם היא נקודת מפתח בחופשה שלכם בברלין.
אטרקציות בברלין – רשימת האטרקציות המרכזיות בברלין:
יש המון אטרקציות בברלין וזוהי רק רשימה של חלק מהן, אם אתם מעוניינים לשת אותנו באטרקציה בברלין שלא מופיעה ברשימה, נשמח אם תעשו זאת.
בניין הרייכסטאג בברלין
הרייכסטאג, בית המחוקקים הגרמני, הוא אחד המקומות שעיצבו את התרבות העולמית במהלך המאה ה-20.
הבניין נשרף בשנת 1933 ונפגע קשה במהלך הקרבות בברלין בשנת 1945. תוכלו להצטרף לסיור במבנה המרשים הזה ולחוות חלק קטן מההיסטוריה שלו ובכך להבין את המשמעות שלו ואת חשיבותו בעיני העם הגרמני.
שער ברנדנבורג
שער ברנדנבורג הוא אחד הסמלים המזוהים עם ברלין, לשער היסטוריה מפוארת והוא הוקם על ידי קיסר פרוסיה כסמל לשלום ואחדות. השער עבר גלגולים רבים ובמהלך המלחמה הקרה היה אחת מנקודות המשבר בין מזרח למערב ברלין וכל האזור שסביבו נסגר. עם סיום המלחמה הקרה נפתח השער למעבר ומאז הוא מסמל את ברלין.
פסל הקוואדריגה (Quadriga) שניצב בראש שער ברנדנבורג הוא אחד מסמליה של ברלין ויש לו היסטוריה די מעניינת. הפסל מציג את אלת הניצחון, ויקטוריה, מחזיקה ענף עץ זית במרכבה שאותה מושכים ארבעה סוסים.
בשנת 1806 בזז נפוליאון את הפסל והציב אותו בפריז, שמונה שנים אחר כך, בעקבות קמפיין צבאי מוצלח של צבא פרוסיה, חזר הפסל לברלין אך ענף עץ הזית הוחלף בצלב ברזל.
עמוד הניצחון – Siegessäule
עמוד הניצחון (בגרמנית: Siegessäule) הוא אחד המונומנטים המרכזיים של ברלין. העמוד ניצב ב"כוכב הגדול" אחד הצמתים המרכזיים של ברלין ומתנשא לגובה של כ-67 מטר.
העמוד נועד לפאר את ניצחונה של פרוסיה במלחמות האיחוד של גרמניה אבל עד שהוקם העמוד הובסה גם אוסטריה וצרפת, מה שהעניק משמעות אחרת לעמוד הניצחון.
על ראש העמוד יש פסל בגובה של כ-8 מטרים של אלת הניצחון הרומאית ויקטוריה.
מבסיס הפסל תוכלו לעלות ב-270 מדרגות למרפסת תצפית שממנה נשקפת ברלין כולה, העלות אינה גבוהה והנוף שווה ביותר.
צ'קפוינט צ'ארלי ומוזיאון החומה
צ'קפוינט צ'ארלי הייתה נקודת מעבר בין מזרח ומערב ברלין. עמדה זו, שנמצאת ממש במרכז ברלין מסמלת בצורה טובה את המאבק שהתרחש בעיר בתחילת שנות ה-60.
בשנות ה-50 התרחש מעבר מסיבי של אנשים ממזרח גרמניה למערבה וברלין הייתה נקודה מרכזית בנתיב המעבר.
כדי למנוע את בריחת המוחות ממזרח למערב החליטה ממשלת מזרח גרמניה להקים מכשול בין חלקי העיר, מה שהפך בסופו של דבר לחומת בטון באורך של כ-155 ק"מ.
החומה הצליחה לעצור את בריחת המוחות ממזרח גרמניה אבל עדיין היו אנשים יצירתיים שהצליחו להגר למערב.
צ'קפוינט צ'ארלי הפכה למפורסמת כיוון שבמהלך משבר ברלין השני שהתרחש בשנת 1961 עמדו טנקים אמריקאים וסובייטים ממש ליד הנקודה עם קנים אחד כלפי השני. ליד הנקודה יש את מוזיאון החומה (Mauer Museum) ועוד מגוון מקומות שמספרים את סיפורה של ברלין במהלך המלחמה הקרה.
מוזיאון משחקי המחשב בברלין
במוזיאון משחקי המחשב שבברלין תוכלו לשחק בכ-50 משחקים קלאסיים ומודרניים שעיצבו את חיינו ואת התרבות העכשווית.
במוזיאון יש אזור שלם שמוקדש להתפתחות תחום קונסולות המשחק הביתיות ולחומרה שמהווה את הבסיס לקונסולות המודרניות.
תוכלו לשחק במשחקי ארקייד שונים וליהנות מחווויה משחררת שמחזירה אחורה בזמן ומעלה ניחוחות נוסטלגיים של תקופה פשוטה יותר.
מגדל הטלוויזיה של ברלין
העיר. המגדל הוקם על ידי הממשלה המזרח גרמנית בשנת 1969 והיה לתפארת הגוש הקומוניסטי כולו.
המגדל עבר עם השנים כמה שיפוצים ושינויי תדמית ולאחר האיחוד הפך להיות סמל כלל גרמני.
אם גובה אינו אישיו, תוכלו לעלות למרפסת התצפית של המגדל (כ-200 מטר מעל העיר) ולצפות על העיר וסביבתה.
אם תרצו, תוכלו לעלות למרפסת התצפית של המגדל ולראות את ברלין פרושה לרגליכם.
הזמינו כרטיסים לתצפית ממגדל הטלוויזיה של ברלין
המשביר של ברלין – מרכז הקניות KaDeWe
כשתהיו בברלין כדאי שתבקרו ב-KaDeWe, מרכז הקניות השני בגודלו בעולם (אחרי הרודס הלונדוני).
מרכז הקניות המרשים הזה, שהוקם לפני יותר מ-110 שנים, ידע עליות ומורדות אבל התקופה הזוהרת ביותר שלו הייתה המלחמה הקרה.
בתקופה שברלין הייתה מחולקת היה ה-KeDeWe סמל לשפע של המערב ולמגוון המוצרים שאפשר לקנות בו.
לאחר נפילת החומה נרשמה עלייה מטורפת במספר המבקרים במרכז הקניות. החבר'ה מהמזרח שהשתוקקו שנים, סוף סוף יכלו לבקר בו.
שוק הפשפשים ב-Mauerpark
מדי שבוע מתקיים שוק פשפשים צבעוני וססגוני בפארק הפופולרי Mauerpark השוק מתקיים בימי ראשון בין 10 בבוקר ל-17 אחר הצהריים, תוכלו לרכוש בו בגדים, תכשיטים, תיקים, נעליים, תקליטים ועוד המון פיצ'יפקעס.
הדוכנים מציגים המון פריטים ישנים שהיו בעבר בשימוש אך כיום כבר הפכו לפריטי אספנות או וינטאג'. שוק הפשפשים הזה אינו מסוכן אבל כדאי לשים לב לארנק ולטלפון כי לעתים המקום מושך אליו טיפוסים נכלוליים.
גם אם לא תרכשו שום דבר בשוק תוכלו להירגע עם קפה או בירה של אחר צהריים בפארק החומה (Mauerpark) וליהנות מהשמש החמימה של ברלין.
אי המוזיאונים – Museumsinsel
מוקד משיכה מרכזי בברלין בשל העובדה שיש בו… מוזיאונים, ולא סתם מוזיאונים אלא מוזיאונים חשובים. אחד המוזיאונים הפופולריים באי הוא מוזיאון הפרגמון אבל יש בו מוזיאונים נוספים כמו המוזיאון הישן, המוזיאון החדש, הגלרייה הלאומית הישנה (Alte Nationalgalerie) ועוד.
אי המוזיאונים מתפקד כמוקד משיכה בברלין כבר יותר מ-150, מאז אמצע המאה ה-19 מגיעים אנשים לאי כדי להתפעל מהאוספים המוצגים במוזיאונים השונים בו.
כיכר פוטסדאם – Potsdamer Platz
כיכר פוטסדאם היא אחת הכיכרות המרכזיות של ברלין. הסיפור של הכיכר, כמו סיפורה של ברלין הוא מעניין מאוד. הכיכר נהרסה במהלך מלחמת העולם השנייה ובמהלך המלחמה הקרה הייתה חלק משטח ההפקר שבין מזרח למערב והפכה לאזור שומם ומוזנח.
לאחר איחוד ברלין החל תהליך שיקום של הכיכר שנעשה על ידי אדריכלים בינלאומיים ונבנו בה כמה מבנים שמסמלים את הלידה מחדש של ברלין מתוך ההריסות.
בכיכר פוטסדאם יש כמה נקודות שכדאי לבקר בהן כמו מרכז סוני העתידני, קניון ברלין המפואר, מגוון מסעדות ובתי קפה ועוד.